Nyheter‎ > ‎

Viktiga sommarbeslut stärker svensk ishockey (Svenska Ishockeyförbundet)

skickad 4 juli 2019 06:32 av Per Håkansson

Sportkontor

Den andra stora frågan som klubbades på förbundsmötet har inte fått ens i närheten så många rubriker som serieutredningen. Ändå betyder den mycket för den fortsatta utvecklingen av hockeyn i Sverige. Vi skjuter nu till resurser till de 22 distrikt som utgör Hockeysverige. Vi skapar sportkontor i var och en av de fyra regionerna, i syd, öst, väst och nord, för att samla resurserna. Målet är att bättre kunna utveckla föreningarna och hjälpa till med utbildning och andra viktiga frågor.

Distrikten blir naturligtvis kvar och den demokratiska modellen i dem. Men den operativa modellen förändras: det blir fler som hjälper till med administrationen och som kan stötta föreningarna i deras arbete - just föreningsutvecklingen är en prioriterad del av den här kraftsamlingen för att stärka svensk hockey. Hockeykonsulenterna blir kvar i distrikten; de sköter så att säga det som sker innanför sargen. Den nya satsningen tar sikte på det som måste ske utanför sargen.

Från förbundshåll gläds vi också åt att SHL är med och betalar hälften av det som vi nu skjuter till för att stärka distrikten. Det bekräftar det jag brukar säga: när vi jobbar tillsammans i svensk hockey, då är vi starka.

Och med det vill jag önska alla hockeyvänner i Sverige, spelare, ledare på alla nivåer, publik och alla kanske bara måttligt intresserade, en skön och avkopplande sommar.

Om några månader kör vi igen.

http://www.swehockey.se/Nyheter/nyheterfransvenskaishockeyforbundet/2019/Juli2019/ledarkronika/?fbclid=IwAR1XONL00XafveQShBL4ZCmwmWNvf1bSkWeG1G7lXETvAH_v28W4OzJfOB0


Anders Larsson
Förbundsordförande

Comments