Nyheter‎ > ‎

Om Matte Hc och det nystartade SIK Recreation Team?

skickad 5 nov. 2015 16:46 av Per Håkansson   [ uppdaterad 5 nov. 2015 17:24 ]

Varför väljer Matte HC att gå in i SIK Hockeys organisation? 

För att lättare nå ut till allmänheten och ge fler möjlighet att spela hockey. Även på en lekfull nivå som Matte HC har varit.

Vilka är ni? 

Vi är ett gäng människor som gillar hockey, en del har aldrig spelat, några har spelat men tröttnat eller skadat sig i unga år. Det är idag allt från 22 år till äldsta spelaren som är 71år. 

Vi spelar/leker hockey för att det är kul. Vi har spelare från Spanien, Mongoliet, Frankrike, Nya Zeeland. Så det är en härlig blandning av människor. Jag började min hockeykarriär för 9 år sedan, då jag fyllde 30. Har aldrig spelat hockey innan. Vi var då 4 st som vill göra mer än att besöka allmänhetens åkning och kom då i kontakt med Per Håkansson, då ordförande i SIK. Vi fick då hyra ishallen av Sundbybergs IK som förmedlade tiderna. Idag är vi drygt 40 st deltagare som vi har i våran kontakt lista och det blir fler och fler.

Har ni hållit på länge? 

Vi har kört 9 år tom detta år.

Hur länge har du varit aktiv Sundbybergs IK? 

Jag har varit aktiv i SIK 1 år på riktigt, men har hjälpt till i A-laget  och veteranerna under 6 år!

Och from detta år i styrelsen tack vare Per Håkansson.

Har ni något mål med hockeyn? 

Att fler ska spela/leka hockey. Vi har även ett annat mål. Och det är att åka till Mongoliet 2017 och spela i en hockey turnering som vi blivit inbjudna till.

Spelar ni matcher? 

Vi har spelat några matcher mot några veteranlag, Segeltorp och Sundbyberg och även mot Sundbybergs IK J 20.

Namnet Matte HC fick laget då laget bildades och skulle hyra istider i Sundbyberg för 9 år sedan.  Per Håkansson i SIK Hockey hittade på det. Då laget inte var en förening såg det bättre och seriösare ut mot kommunen att få ett "Hockey namn". Och Matte är en pseudo och smeknamn till Mathias (Adelmor) som är lagets founder.

Välkomna till SIK Hockey Matte HC , numera Sundbybergs IK Recreation Team Herrar.

SIK Hockeystyrelse

Se även denna hockeyfilm från Indien


Basic!!
Glädje, passion.........för sin idrott.Hockey!

Comments