Nyheter‎ > ‎

Sundbybergs IK Hockey nomineras till Svenska Barnidrottspriset 2017 för sitt värdegrundsarbete där man sätter barnet i fokus.

skickad 4 jan. 2017 02:16 av Per Håkansson   [ uppdaterad 24 jan. 2017 04:33 av Sundbyberg Hockey ]

Priset är instiftat av nätverket Svensk Barn och Ungdomsidrott. Nätverkets strävan är att barnkonventionen ska efterlevas och fastställas inom svensk barn- och ungdomsidrott. Genom att skapa debatt och arbeta med påtryckningsarbete vill vi att barnens rättigheter ska hamna i fokus inom idrotten. 

Motiveringen lyder: "Sundbybergs IK hockey har devisen ”Sätt barnet i fokus! Hockey för alla -Tillsammans är vi en”.– Vi vill ge barnen mer inflytande. Det ska vara en röd tråd genom hela ledarskapet, säger Jani Pitkänen, tränare."

Det var strax innan nyår som beskedet mottogs att föreningen hade blivit nominerad till priset. 

En glad Per Håkansson, vice ordförande och ungdomsansvarig säger om nomineringen:

"Vi i Sundbybergs IK är väldigt hedrade, ödmjuka och glada för denna fina nominering. Det är också ett väldigt stort erkännande för vårt mångåriga slit i hockeysektionen och den omdaning vi genomgått de senaste fyra åren, från nästan ingenting till någonting och väldigt bra.

Det är också positivt att hockeyn i Sverige får uppmärksamhet för sitt värdegrundsjobb då ishockeyn många gånger i media belyses på ett ej alltför positivt sätt. Det görs ett enormt bra jobb ute i landets hockeyföreningar som tyvärr oftast inte uppmärksammas .

Föreningen Sundbybergs IK och hockeysektionen har alltid betonat att alla ska få vara med, och att ingen skall exluderas. Samt att vi i hockeysektionen alltid hävdat att hockeyn inte är eller behöver vara oöverskådligt dyr."

Läs mer om hur Sundbybergs IK jobbar med barnet i fokus här:
http://www.stockholmsidrotten.se/Varanyheter/2016/barnetifokusforsundbybergsikhockey 

Läs mer om Svenska Barnidrottspriset här:
http://barnidrottspriset.com/

Comments