Nyheter‎ > ‎

Stockholms Ishockeyförbunds årsmöte 2017 Första stipendiat till flickhockeystipendiet 2017.

skickad 19 juli 2017 01:21 av Per Håkansson   [ uppdaterad 19 juli 2017 01:30 ]
Vid förbundets 70-årsjubileum instiftades flickhockeystipendiet på initiativ av Sundbybergs IK och med stöd av Djurgårdens IF, Värmdö HC och SDE HF. 
Stipendiet tilldelades för första gången 2017, Hanna Lindqvist, Brinkens IF. Stort grattis Hanna.


Sundbybergs IK:s ordförande Per Håkansson och Hanna Lindqvist, Brinkens IF

Hanna Lindqvist har under flertal år brunnit för tjejhockey och är den som målmedvetet och med stort inre driv har lyft flickhockeyn i Stockholms innerstad. Verksamheten har gått från att bara vara en hockeyskola till att starta B-flicklag med 15 spelare, gått från förra årets 31 spelare till årets 42 stycken. Hanna har även rekryterat fler ledare som jobbar utifrån deras gemensamma tanke om rörelseglädje, inspiration och motivation. Verksamheten har skapat nya nätverk samt satt igång nya framtidsplaner för både deras verksamhet och svensk tjejhockey överlag.

 

Motivering:

Lägger ner hela sin fritid på att ge unga tjejer möjligheten att upptäcka glädjen med ishockeyn. Genom sitt engagemang och inspirerande arbetssätt är hon grunden i den flickverksamhet som Djurgården tillsammans med Brinken startat - för första gången i Djurgårdens 125-åriga historia. Hennes engagemang sträcker sig dock inte enbart innanför rinken - utanför brinner hon för att hjälpa alla tjejer oavsett ålder att hitta en plats där de kan börja spela hockey.


Sthlms ishockeyförbunds årsmöte 2107 

Comments