Nyheter‎ > ‎

SIK spelare och ledare uppmärksammas av NHL och Sthlms Ishockeyförbund!

skickad 9 nov. 2017 04:53 av Per Håkansson   [ uppdaterad 16 nov. 2017 05:00 ]

Ludwig Andersson, spelare i SIK U13 och Per Håkansson, ordförande i SIK Hockey har uppmärksammats för sina insatser i ishockeyn. Vi i Sundbybergs IK Hockey är väldigt stolta och önskar dem lycka till på evenemanget torsdagen 9 november på Globen tillsammans med andra spelare och ledare i Stockholms hockeyn.


När 2017 SAP NHL Global Series, matcherna mellan Colorado Avalanche och Ottawa Senators i Stockholm, nu närmar sig går NHL och Stockholms Ishockeyförbund ihop för att slå vakt om hockeyns värdegrund, principer att följa på och utanför isen.

40 klubbar inom Stockholmsförbundet har nominerat en spelare och ytterligare en person - en förälder, en ledare, tränare eller andra kring hockeyn - som skapar och bygger en positiv miljö kring sitt lag, till ett exklusivt NHL-evenemang den 9 november.

- När vi spelar i Sverige i november, så handlar det inte enbart om hockeyn, säger David Proper, mediachef i NHL. Vi vill bidra med mer i de länder där vi är aktiva och försöka förmedla de principer och den värdegrund som definierar själva hockeysporten. Sådant som fair play och att alla är välkomna i vår sport. Därför är vi glada åt det här samarbetet med Stockholms Ishockeyförbund.

Som ett erkännande kommer de som nominerats att bjudas in till ett evenemang i Globen. De kommer att få ta emot ett signerat intyg och blir också uppmärksammade på NHL.com/sv.

- Det här är en utveckling av vår strävan att verka för fair play och visa att alla är välkomna till våra klubbar över hela Stockholm, säger Carina Oddsberg, kanslichef på Stockholmsförbundet.

- Det känns fint att vi kan göra något bra för alla dem som arbetar så hårt bakom kulisserna för att göra hockeyn möjlig att utöva.

Ludwig Andersson

Pat LaFontaine, medlem i Hockey Hall of Fame och NHL:s Vice President of Hockey Development and Community Affairs, förklarade på torsdagen hur samarbetet passar in i ligans vision om att sprida hockeyn på alla nivåer.

- Tidigare i år offentliggjorde 17 hockeyorganisationer runt världen, bland dem NHL, NHLPA och IIHF, åtta principer för att göra hockeyn till en upplevelse för alla, både för dem som utövar den och deras familjer, och för dem ser den.

- Jag är mycket glad åt det här samarbetet med Stockholms Ishockeyförbund och att vi tillsammans ger ett erkännande åt alla de obesjungna hjältar som står för den värdegrund vi skapat. Jag hoppas att de berättelser vi kan dela med oss av kan vara en inspiration för andra och hjälpa till att bygga en ännu starkare hockey i Stockholm, i Sverige och överallt.

Princip förklaringen

Comments