Nyheter‎ > ‎

SDHL meriterade Sofia Reideborn ansluter till Sundbybergs IK Hockey!

skickad 9 aug. 2020 03:13 av Per Håkansson   [ uppdaterad 9 aug. 2020 03:32 ]

Glädjande har SIK Hockey engagerat Sofia Reideborn som ungdomsansvarig i SIKs flickverksamhet säsongen 2020/21.
Sofia kommer att tillsammans med föreningens klubbtränare Adrian Hinz att ta nästa steg i SIK Hockeys vidare utveckling till att skapa en hel "tjejstege" från flickhockeyskolan upp till flickor A. 

Sofia blir huvudtränare för flickor C och flickhockeyskolan samt assisterande i flickor B. 
Dessutom kommer Sofia att bli föreningens målvaktstränare för alla ungdomslagen flickor såväl som pojkar. 

Hockeystyrelsen och sportchef Per Håkansson ser mycket positivt och glädjande på att Sofia Reideborn valt att ta utmaningen att nu få jobba med Sundbybergs IK flickverksamhet och svensk dam- och flickhockeys vidare utveckling. 
Mycket välkommen Sofia! 

Presentation Sofia Reideborn 21 år:

-Jag har under hela mitt liv spelat och älskat hockey. Mina bröder, Adam och Andreas spelade under hela min uppväxt vilket även resulterade i att jag började. Som 3 åringen började jag på AIK:s hockeyskola vilket var startskottet för hela resan. Alla mina ungdomsår spenderades i AIK. 

Därefter blev det hockeygymnasium i Solna och en säsong med damerna innan jag därefter bytte till SDE i 4 säsonger. Har under dessa säsonger fått representera Sverige vid 3 JVM.

Under kommande säsong har jag fått förtroendet och chansen att kliva in i Sundbybergs IK Hockey för att hjälpa nästa generation flick- och damhockeyspelare. Det är precis det här jag vill göra och är tacksam över att få den här chansen. Då det är dessa unga tjejer som är vår framtid och det är dessa vi ska satsa på. 

Min förhoppning är kunna vägleda, inspirera och driva tjejerna framåt.  För att med ambition och glädje till denna fantastiska sport kan de ta sig långt.

Jag ser framemot att starta säsongen och få vara med och arbeta med svensk flick- och damishockey och Sundbybergs IK.

Sofia Reideborn
Comments