Nyheter‎ > ‎

Samarbetsavtal Sundbybergs IK och AIK Hockey

skickad 31 juli 2020 17:32 av Per Håkansson   [ uppdaterad 2 dec. 2020 16:47 ]
Efter möten, samtal och dialog under maj/juni 2020 har SIK Hockey och AIK Hockey inlett ett samarbeta på både pojk- och flickhockeyn.
Avtalet signades 11 juni av båda föreningarna. Klubbarna ser mycket positivt på samarbetet för hockeyns utveckling i Sundbyberg och Solna.

Bakgrund 
Sundbybergs IK Ishockey (”SIK”) är en lokalt förankrad ishockeyklubb för barn- och ungdomar i Sundbyberg med omnejd. SIK har som mål att utveckla ishockeyglädje och ishockeykunnande genom god utbildning i stora årskullar av unga ishockeyspelare som behåller sitt ishockeyintresse långt upp i åldrarna. Målet är att få fram många duktiga ishockeyspelare med bas i breddverksamhet och ha en stark tjejverksamhet. Genom sina komplementära verksamhetsinriktningar har AIK och SIK senaste tiden fört diskussioner om att samarbeta. 

Sammanfattning 
För såväl AIK och Sundbybergs IK innebär samarbetet en vinna-vinna situation där båda klubbarna aktivt bidrar till Stockholms Ishockeyförbunds målsättning att skapa möjlighet för fler spelare att spela på högsta nivå högre upp i åldrarna. 

Sundbybergs IK Hockey och AIK Hockey
Comments