Nyheter‎ > ‎

Säsongsstart 2016/17

skickad 4 sep. 2016 14:56 av Per Håkansson   [ uppdaterad 4 sep. 2016 15:00 ]
Äntligen dags för en ny hockeysäsong. Under sommaren har Tulehallen renoverats, nya kylrör och en del annat har gjorts i hallen. Tyvärr kommer vi i Sundbyberg och hockeyn igång senare än andra i Stockholm men måndagen den 5 september är det premiär i hallen för oss i SIK Hockey.

De senaste åren har SIK Hockey gjort en ordentlig satsning från grunden med med en målmedveten inriktning på skridsko- och hockeyskolorna. Detta har gett resultat och vi har nu i de yngsta åldrarna lag i U9, U10, U11 och U12.
Våra skolor har de senaste två åren expanderat ordentligt med antal barn. 

För tredje året har vi en egen tjejhockey satsning och de äldsta tjejerna födda 07/08 kommer i år att ha egen träningstid. Vi kan också glädjande meddela att vi från och med i år kommer att samarbeta med AIK Hockey vad gäller tjej hockeyskolan. Våra ledare och deras damjuniorer kommer att ta hand om tjejerna i deras hockeyskola, och ambitionen är att vi tillsammans lägger flickhockeyn i Sundbyberg och Solna och Tulehallen, för att utveckla tjejhockeyn i vårt gemensamma upptagningsområde. Målsättningen är att få igång ett flicklag till nästa säsong, eventuellt om allt fungerar redan denna säsong.

Glädjande är också att vi i år har fler juniorer i laget, flertal juniorer kommer också att få möjligheten att träna med A-laget och också ta en plats för spel i div.4. Ny tränare får i år i juniorerna är Patrik Haaparanta. Välkommen Patrik.

A-laget kommer att spela i Div 4 och en målsättning är att vara i topp och gå till Allfyran efter nyår.
Våra rekreationslag skall fortsätta att växa och attrahera de som bara vill träna och ha kul. Och samma sak gäller vetsen. 

Då SIK hockey vuxit ordentligt så krävs det också att vi har en väl fungerande verksamhet och organisation. Idag är vi runt 35 ledare i alla lag och grupper och vår nyvalda styrelse sedan april på 7 personer har därför jobbat fram en helt ny organisationsmodell.

Vi tillsammans, spelare, ledare, föräldrar och styrelse ska se till att SIK Hockey skall fortsätta och växa, vi skall satsa på en tydlig värdegrund, ge ledarna goda förutsättningar med att få en gedigen hockey- och ledarskapsutbildning och driva gemensamma mål till att få så många barn- och ungdomar att börja med hockey och fortsätta med hockeyn till ett livslångt intresse.
Styrelsen driver också frågan om en eller två nya ishallar i Sundbyberg. Nya anläggningar är en förutsättning att vi skall lyckas med en väl fungerande förening nu och i framtiden. Vi ser med tillförsikt fram mot en ny säsong och flera därtill.

Sundbybergs IK
Hockey för alla-Tillsammans är vi en

Väl mött i ishallen

Styrelsen


Comments