Nyheter‎ > ‎

Råd och riktlinjer för det nya coronaviruset

skickad 5 mars 2020 02:01 av Per Håkansson   [ uppdaterad 5 mars 2020 02:09 ]
Kort information angående hur Stockholms Ishockeyförbund och SIK Hockey ställer sig inför coronaviruset (COVID-19) och dess spridning.

Sportlovet är slut och i helgen kom många hem från semesterresor. En del säkert också från några av de länder där smittan från det nya coronaviruset (COVID-19) spridits. Det är viktigt att ta del av information från säkra källor samt följa de instruktioner som ges. Träningar och matcher genomförs som vanligt om inte annat meddelas.

Stockholms Ishockeyförbund och SIK Hockey följer de riktlinjer som ges av Folkhälsomyndigheten, Skolverket och Utrikesdepartementet.

Riktlinjer för hemvändande från riskområden

  • Har du varit i riskområden men inte visar symptom, (luftvägssymtom eller influensa) är du välkommen till träningar och matcher. Var dock mycket uppmärksam på symtom och kontakta sjukvården direkt om du får luftvägssymtom, feber och hosta, inkubationstiden är mellan 2-14 dagar.
  • Har du varit i riskområden och visar symptom (luftvägssymtom eller influensa) ska kontakta sjukvården. Det ska göras per telefon. Ring 113 13 för frågor om Coronaviruset. Kom ihåg att även informera din tränare/förening.

Länkar:
Folkhälsomyndigheten
Folkhälsomyndighetens information till skolor 
Utrikesdepartementet

Comments