Nyheter‎ > ‎

Allt är inte elände eller fel i hockeyn! Hockeykärlek på Åland!

skickad 3 apr. 2019 06:46 av Per Håkansson   [ uppdaterad 3 apr. 2019 11:16 ]

Fick ett annorlunda telefon samtal från Lars Billing, sportchef i Vallentuna Hockey. En fantastisk fin historia när barnidrott är som bäst och ska va.Läs hela storyn!

Vi i Vallentuna vill gärna vara med och påverka hockeyn så att det blir en mer mänsklig miljö och bättre klimat verbalt mellan föreningar, spelare, ledare och föräldrar.

Därför blir vi så glada att kunna skriva ett uppskattande mail till i det här fallet Sundbybergs IK Team 08 enligt nedan. Vi uppskattar också deras omedelbara positiva svar.
---------

VBKs mail:

Hockeykärlek på Åland.

Vallentuna BKs Team 08 var i helgen som gick på Åland för att spela en turnering.

Utöver en bra arrangerad turnering så började sagan redan när vi vid ankomst fick reda på att vi skulle dela omklädningsrum med Sundbyberg.

Båda lagen samsades trots att de skulle konkurrera på isen och visade varandra stor respekt genom att lämna rummet till det lag som skulle spela en stund före och efter match så att laget kunde få förbereda sig som sig bör.

I matchen mellan de båda lagen blev oturligt nog en spelare i vardera laget skadade (inget allvarligt som tur var) och togs ut i omklädningsrummet där de låg resten av matchen och tillsammans tittade på matchen som live-streamades.

Detta blev början på en relation mellan dessa båda lag man önskar se oftare inom hockey. Man lånade varandras bortatröjor och satte sig som hejarklack på läktaren när det andra laget spelade bland annat.

Vi i Vallentuna vill rikta ett stort tack till Sundbybergs spelare och ledare för det fina bemötande som resulterade i en fantastisk hockeyupplevelse för alla spelare, ledare och föräldrar.

Vi hoppas också att detta sportsliga och mänskliga beteende från alla inblandade kan sprida sig inom hockeyn och förändra den många gånger hårda miljö som dessa barn växer upp i.

//Lasse Billing, sportchef
-----
Sundbyberg Iks svar:

Stort tack för att du ringde mig Lars och berättade denna historia. Mer sånt här så finns det hopp för hockeyn. Detta ska basuneras ut i Stockholmshockeyn och även Sverige (förbundet) på nätet och annat sätt. Tack ledare, spelare i Vallentuna och Sundbyberg för bra värdegrundsarbete och respekt och glädje för idrotten. Det är för barnen vi finns, det är deras idrott. Vi ska hjälpa dem på vägen. Inte krångla till det.

//Per Håkansson, ordförande

Comments