Nyheter

Ny information angående isanläggningar i Sundbyberg!

skickad 4 maj 2020 11:13 av Per Håkansson

Stadens huvudinriktning i det nuvarande arbetet är att verkställa en ny ishall med två rinkar och möjligheter till fotboll året runt.

För fotboll året runt har vi främst tittat på uppvärmning i marken liknande hur det är löst på Skytteholm i Solna, och i samband med den nya Örskolan att bygga en fullstor idrottshall inomhus.


Arbetet med framtidens idrottsliv i Sundbyberg har tyvärr påverkats av stora ekonomiska utmaningar och budgeten för en eventuell multihall har sprungit väg och närmat sig cirka 750 miljoner. Då även sådana här projekt tenderar att bli ännu dyrare i slutändan än i budget så närmar vi oss en miljard i kostnader. Detta är inte försvarbart med tanke på att vi behöver vara noggranna med hur vi använder skattebetalarnas pengar och vi har därför fått ta det smärtsamma beslutet att inte gå vidare med detta projekt/multihallen.

 

Staden har emellertid i den politiska ledningsgruppen i mittenstyret i Sundbybergs stad för några veckor sedan fastställt att mark i Ör ska planläggas för idrott.

Det innebär att staden relativt snart kommer att behöva besluta om vilka gränserna ska vara för planläggning av mark för idrott i Ör.

Detta innebär inte att vi fortsatt tittar på idrottsanläggningar i andra stadsdelar, men vi har fastställt Ör som huvudinriktningen och för att inte tappa tid påbörjat arbetet med planläggning av idrotts mark i denna stadsdel. 

SIK Hockeys årsmöte skjuts upp!

skickad 17 apr. 2020 05:37 av Per Håkansson   [ uppdaterad 18 apr. 2020 11:41 ]

Årsmötet i hockeysektionen skjuts upp och planeras preliminärt att genomföras i september.
Hockeystyrelsen återkommer längre fram med mer information.

Den gemensamma avslutningen som länge planerats till 24 april ställs in.

Hälsningar
SIK Hockeys styrelse

SIKs årsmöte 16 april skjuts upp!

skickad 14 apr. 2020 10:57 av Per Håkansson   [ uppdaterad 14 apr. 2020 10:58 ]

Klubbstyrelsen har beslutat att skjuta upp föreningens årsmöte till hösten 2020. Mer information kommer senare.

SIK Hockeys årsmöte den 6 april skjuts upp!

skickad 17 mars 2020 02:55 av Per Håkansson

Med anledning av Coronavirusets framfart så är den situation som råder just nu extraordinär och regeringen har fattat beslut om att förbjuda större folksamlingar. Syftet med beslutet är att hindra smittspridning. Detta är överordnat föreningens stadgar om att årsmöte ska genomföras senast en viss tidpunkt.

 

Utifrån detta och Riksidrottsförbundets rekommendationer har klubbstyrelsen beslutat att de sektioner som har planerat in sina årsmöten före den 15 april skjuter upp dem till en senare tidpunkt. Detta för att samtliga medlemmar, oavsett om du tillhör en riskgrupp eller inte, ska ha möjlighet att närvara vid årsmötet. Det är viktigt att sektionens medlemmar tydligt informeras om situationen och beslutet. De nu valda sektionsstyrelserna får fortsatt uppdrag att förvalta sektionerna fram till det nya datumet för årsmötet.

 

Än så länge är föreningens årsmöte den 21 april INTE inställt. Även träningar och andra aktiviteter som inte omfattas av Regeringens direktiv fortsätter som vanligt. Detta kan dock komma att ändras om vi får nya direktiv från Riksidrottsförbundet och/eller Regeringen

SIK klubbstyrelse


PS! SIK hockeystyrelse återkommer om nytt datum.

Avslutning hockeyskolan sön 22 mars 10.30

skickad 15 mars 2020 00:50 av Per Håkansson

Avslutning med diplomutdelning förtäring och föräldramatch.
Till nästa säsong bildar födda 2012 SIK team 12.
Välkomna
SIK Hockey

Avslutning skridskoskolan sön 15 mars 10.00

skickad 15 mars 2020 00:46 av Per Håkansson

Avslutning med diplomutdelning förtäring och hockeyskoj.
Vi ser fram emot en ny säsong med start i oktober.
SIK Hockey

Uppdatering gällande beslut fattat den 12/3 av Stockholms Ishockeyförbund och Region Öst med anledning av Coronaviruset (COVID-19) och dess spridning.

skickad 12 mars 2020 09:58 av Per Håkansson   [ uppdaterad 12 mars 2020 09:59 ]

Nedanstående gäller till dess annat meddelas via föreningsutskick och på hemsida. Nytt beslut om vad som kommer att gälla efter den 29/3 kommer att fattas utifrån eventuella nya besked från Folkhälsomyndigheten/Regeringen.

Sundbybergs IK Hockey och Stockholms ishockeyförbund

Inbjudan årsmöte SIK Klubben

skickad 11 mars 2020 04:50 av Per Håkansson

Den 21 april är det dags för Sundbybergs IK:s årsmöte.
Läs mer i bilagan.Råd och riktlinjer för det nya coronaviruset

skickad 5 mars 2020 02:01 av Per Håkansson   [ uppdaterad 5 mars 2020 02:09 ]

Kort information angående hur Stockholms Ishockeyförbund och SIK Hockey ställer sig inför coronaviruset (COVID-19) och dess spridning.

Sportlovet är slut och i helgen kom många hem från semesterresor. En del säkert också från några av de länder där smittan från det nya coronaviruset (COVID-19) spridits. Det är viktigt att ta del av information från säkra källor samt följa de instruktioner som ges. Träningar och matcher genomförs som vanligt om inte annat meddelas.

Stockholms Ishockeyförbund och SIK Hockey följer de riktlinjer som ges av Folkhälsomyndigheten, Skolverket och Utrikesdepartementet.

Riktlinjer för hemvändande från riskområden

  • Har du varit i riskområden men inte visar symptom, (luftvägssymtom eller influensa) är du välkommen till träningar och matcher. Var dock mycket uppmärksam på symtom och kontakta sjukvården direkt om du får luftvägssymtom, feber och hosta, inkubationstiden är mellan 2-14 dagar.
  • Har du varit i riskområden och visar symptom (luftvägssymtom eller influensa) ska kontakta sjukvården. Det ska göras per telefon. Ring 113 13 för frågor om Coronaviruset. Kom ihåg att även informera din tränare/förening.

Länkar:
Folkhälsomyndigheten
Folkhälsomyndighetens information till skolor 
Utrikesdepartementet

SIK A-lag klart för kval till Div3!

skickad 29 feb. 2020 09:59 av Per Håkansson   [ uppdaterad 4 mars 2020 01:47 ]


Efter 2 raka segrar mot Tullinge, först hemma i torsdags med 4-2 och idag lördag borta med 6-2 är nu SIKs a-lag klara för kval till div 3.
Motståndare blir FoC Farsta, MB och Brinken.
Då är målsättningen för denna säsong 2019/20 uppnådd. Nu går vi för div 3.

1-10 of 156